top of page

ONDERZOEK NA COVID-19

“Sinds ik corona heb gehad, lijkt het alsof ik minder goed functioneer als daarvoor, het lukt me maar niet om de draad weer op te pakken…”

“Alles is nagekeken en onderzocht, maar ze kunnen niets vinden….”

Dit zal een toenemend aantal zorgprofessionals, maar ook werkgevers en naasten van mensen die de COVID-19 infectie op het eerste gezicht goed hebben doorstaan,  bekend in de oren klinken. Een aanzienlijk deel van degenen die corona doormaakten blijft last houden van vermoeidheid en concentratie- en geheugenproblemen, waardoor men er in zowel de privé-situatie als het beroepsmatig functioneren niet in slaagt om terug te komen op het oorspronkelijke niveau. Het aantal wetenschappelijke publicaties waarin dit verband wordt bevestigd neemt snel toe. 

Voor betrokkenen, maar ook voor hun naasten, collega’s , werkgevers en bedrijfs- en verzekeringsartsen kan het van groot belang zijn om deze problematiek te objectiveren en deze informatie te gebruiken om richting te geven aan het herstel van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Van minstens even groot belang is het vaststellen van eventuele andere factoren die een rol kunnen spelen in het ontstaan en/of het in standhouden van dergelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan deconditionering of een posttraumatische stressstoornis (PTSS), maar ook aan al eerder aanwezige angst- of stemmingsproblemen, die door de gevolgen van de infectie meer op de voorgrond komen te staan.  

Het MEAC kan bij het bovenstaande een belangrijke rol spelen door het verrichten van gedegen neurologisch en neuropsychologisch onderzoek en u handvatten aanreiken om deze problematiek optimaal aan te pakken.

 

Voor vragen, meer informatie en/of eventuele verwijzingen kunt u contact opnemen met

ons secretariaat om een telefonisch overleg in te plannen met Mw. H.T. Dijkstra.

Ook kunt u gebruik maken van het het speciaal hiervoor ingestelde contactformulier.

(Middels de knop aan de rechterzijde van deze pagina).

icon%2520form_edited_edited.png
bottom of page